середа, 12 жовтня 2022 р.

Маленькі працелюбчики

 тема:   Сервіруємо стіл до обіду.

                /господарсько-побутова праця/

Організація раціонального харчування – необхідна умова для гармонійного зростання дітей, їх фізичного та психічного розвитку.

Важливим моментом у правильній організації харчування є правильне сервірування, яке відіграє велику роль для розвитку апетиту дитини та формування культурних навичок.

Естетичне оформлення столу привертає увагу дітей до страв, збільшує апетит, формує естетичний смак.

Естетичне оформлення столу: застелений скатертиною стіл; паперові серветки; красиво та правильно розкладені столові прилади /ложки, виделки, ножі/; тарілки; хліб у хлібниці.


Нехай дитина допомагає розкладати столові прилади, розставляти тарілки, класти хліб, серветки.


Сервірування столу розвиває у дошкільняти дрібну моторику, дитина починає розуміти поняття «право», «ліво».

Привчайте дітей до вмінь сервірувати стіл, правильно поводитися зі столовими приладами. 

Будьте у всьому прикладом для своєї дитини!

 



Немає коментарів:

Дописати коментар