тема: Сервіруємо стіл до обіду.
/господарсько-побутова праця/
Організація раціонального харчування – необхідна умова для гармонійного зростання дітей, їх фізичного та психічного розвитку.
Важливим моментом у правильній організації харчування є правильне сервірування, яке відіграє велику роль для розвитку апетиту дитини та формування культурних навичок.
Естетичне оформлення столу привертає увагу дітей до страв, збільшує апетит, формує естетичний смак.
Естетичне оформлення столу: застелений скатертиною стіл; паперові серветки; красиво та правильно розкладені столові прилади /ложки, виделки, ножі/; тарілки; хліб у хлібниці.
Нехай дитина допомагає розкладати столові прилади, розставляти тарілки, класти хліб, серветки.
Сервірування столу розвиває у дошкільняти дрібну моторику, дитина починає розуміти поняття «право», «ліво».
Привчайте дітей до вмінь сервірувати стіл, правильно поводитися зі столовими приладами.
Будьте у всьому прикладом для своєї дитини!
Немає коментарів:
Дописати коментар